top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαYouSmile

We don't have plan(et) B

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2022

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μια ημέρα σημαντική, όχι μόνο για τον πλανήτη αλλά και για τα δικαιώματα των παιδιών- άρα και για εμάς, τους μαθητές-εθελοντές του YouSmile στο «Χαμόγελο του Παιδιού», που πιστεύουμε ότι η προστασία της φύσης είναι αλληλένδετη με την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, άρα με το μέλλον μας.


Οι πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού μας σημάδεψαν όλους, με την διάρκεια και την έντασή τους. Κι ύστερα, αντικρύζοντας τα καμένα δάση και τα κατεστραμμένα σπίτια, μας έκαναν να αναρωτηθούμε: Εμείς πως μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για περιβαλλοντικά θέματα, να προλάβουμε την καταστροφή του πλανήτη και βοηθήσουμε πρακτικά σε όλα αυτά;


Σήμερα λοιπόν, συναντηθήκαμε νωρίς το πρωί στις Αδάμες με εκπροσώπους του Δήμου Κηφισιάς. Κοντά μας είχαμε την Ομάδα Διάσωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού» και την Πυροσβεστική. Περπατήσαμε προς το εκκλησάκι της Χελιδονούς κι ύστερα κατεβήκαμε στο ρέμα του Κηφισού. Η περιοχή αυτή είναι αρκετά απομονωμένη και ιδιαίτερη. Τα δέντρα παραμένουν καμένα, με την ελπίδα το δάσος να αναζωογονηθεί φυσικά ώστε να μην χρειαστεί τεχνητή αναδάσωση. Όσο κατεβαίνει όμως κανείς προς το ρέμα, η βλάστηση γίνεται όλο και πιο πυκνή. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σκορδίλης μας πληροφορεί πως σε αυτό βοήθησαν το νερό του Κηφισού και τα πλατάνια.


Περάσαμε το πρωινό μας όλοι μαζί. Ο Υποπυραγός κ. Παναγιώτης Παπαστάμος μας μίλησε για την Πυροσβεστική, την πυρασφάλεια και βασικούς τρόπους διαχείρισης πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, δηλαδή από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο. Ο Αντιδήμαρχος, για την ιστορία της περιοχής, το δάσος, την περσινή πυρκαγιά και τον στόχο της τοπικής αυτοδιοίκησης να φροντίσει, να αναβαθμίσει και να κάνει πιο δημοφιλή στον κόσμο την περιοχή που βρισκόμασταν. Κι εμείς καθαρίσαμε παρέα τα σκουπίδια από το ρέμα. Και συμφωνήσαμε να κρατήσουμε αυτήν την συνεργασία, και να οργανώσουμε περισσότερες δράσεις στον δήμο Κηφισιάς!


Φυτεύοντας ένα λουλούδι, ξεκινάμε αυτήν την συνεργασία. Και θα επιστρέψουμε με περισσότερες ιδέες τον Οκτώβριο, για να δημιουργήσουμε το δικό μας πάρκο στον Δήμο!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κηφισιάς και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Σκορδίλη για την φιλοξενία, τον Υποπυραγό κ. Παναγιώτη Παπαστάμο για την παρουσία του στην δράση και την ενημέρωση των παιδιών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την παρουσία εθελοντών στην δράση.



149 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page