top of page
Αναζήτηση
  • yousmile2

6α YouSmile Awards: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Έγινε ενημέρωση: 23 Σεπ 2022


Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022 μαζευτήκαμε στην Τεχνόπολη για να γιορτάσουμε μια ακόμα χρονιά στο YouSmile. Φέτος είναι η 6η χρονιά που συγκεντρωνόμαστε για να βραβεύσουμε παιδιά από όλη την Ελλάδα, για εθελοντικές δράσεις που οργάνωσαν μόνα τους.


Πρόκειται για παιδιά που προσπαθούν ενάντια σε κάθε δυσκολία της καθημερινότητας, παιδιά που δεν τα παρατούν, παιδιά που θεωρούν αυτονόητο το να νοιάζεσαι για όλους εκείνους τους άγνωστους ‘άλλους’ που μοιάζουν να βρίσκονται κάπου μακριά μας, στην πραγματικότητα όμως ζουν δίπλα μας.


Παιδιά που, όπως είπε και ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος χθες, συνεχίζουν το όνειρο του Αντρέα, του μικρού ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού, να είναι μια μέρα ο κόσμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα.


Η συγκίνηση και η χαρά της χθεσινής βραδιάς ήταν μεγάλη. Το σημαντικότερο όμως από όλα, ήταν τα παιδιά που γνωρίσαμε μέσα από την απονομή:


Την Άρια, την κόρη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, τον οποίο βραβεύσαμε σαν ενήλικα που εμπνέει παιδιά, γιατί πρώτα η κόρη του τον κινητοποίησε να δημιουργήσει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.


Την Γλυκερία, την πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης που ταξίδευε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο επί 2 χρόνια μέσα στην πανδημία, χωρίς να χάνει τον στόχο της, μεγαλώνοντας με φροντίδα και αγάπη σε μια οικογένεια μονογονεϊκή.


Την Θεοδώρα, την Χριστίνα και την Τζένη από το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου που κίνησαν γη και ουρανό για να μην απελαθεί ο συμμαθητής τους και ασυνόδευτος πρόσφυγας Σαϊντού Καμαρά από την χώρα.


Την Νικολέτα, που μόνη της μάζευε τα σκουπίδια της γειτονιάς και έγραφε σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης άρθρα για το περιβάλλον.


Την Μαριλένα, την Ανδριάνα, την Δήμητρα και την Μαρία-Θεοδώρα που ομόρφυναν μια πέτρινη στάση λεωφορείου μετατρέποντάς την σε δανειστική βιβλιοθήκη.


Την Αγγελική και τον Μάριο, που μαζί με τους συμμαθητές τους προγραμμάτισαν ένα βραχιόλι με panic button για να σώζουν γυναίκες και κορίτσια από επιθέσεις στον δρόμο.


Την Μαριανίκη, τον Χρήστο και τον Δημήτρη από το Καστρί τις Βόρειας Εύβοιας, που πέρσι το καλοκαίρι μπήκαν μέσα στην φωτιά για να σώσουν το σπίτι και τα ζώα της οικογένειας.


Και τέλος, την Δήμητρα Ιατρούδη, την δική μας YouSmiler, αυτό το λαμπερό πλάσμα που αφιερώνει την ζωή της στο να φροντίζει κυριολεκτικά όποιον βρίσκει στον δρόμο της γιατί… δεν έχει ‘γιατί’! Γιατί αυτό την κάνει χαρούμενη!


Ευχαριστούμε για όλα τον κύριο Δημήτρη Ουγγαρέζο που παρουσίασε την εκδήλωση, την ομάδα της Τεχνόπολης που μας υποδέχτηκε και τους απονεμητές των βραβείων: τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Άγγελο Συρίγο, τον tattoo-artist κύριο Γιώργο Μαυρίδη, την ηθοποιό Δανάη Παππά, τον κωμικό Φάνη Λαμπρόπουλο, τον instagrammer Βαγγέλη Νάκη, και φυσικά τον δικό μας Πρόεδρο του Χαμόγελου, κύριο Κώστα Γιαννόπουλο!


Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση εδώ:








143 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page