top of page
Αναζήτηση
  • yousmile2

27 χρόνια χαμογελάμε :)

Έγινε ενημέρωση: 25 Νοε 2022


Σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού κλείνει 27 χρόνια ύπαρξης!


27 χρόνια τώρα μοιράζει απλόχερα και με όποιον τρόπο μπορεί χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να χαμογελά! Πριν από 27 χρόνια λοιπόν ένα παιδί, ο Αντρέας, απέδειξε πως τα παιδιά μπορούν αν το θέλουν, να αλλάξουν τον κόσμο!

Ο Αντρέας ήταν ένα παιδί που έπασχε από καρκίνο και μια μέρα γυρνώντας από την θεραπεία του στο νοσοκομείο γεννήθηκε μέσα του η ιδέα της δημιουργίας του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Έτσι, στις 9 Νοεμβρίου του 1995, ο Ανδρέας κατέγραψε στο ημερολόγιό του το όραμά του, κάτι που προβλήθηκε τότε και στην τηλεόραση. Ύστερα από λίγους μήνες δυστυχώς ο Ανδρέας έφυγε από την ζωή. Τότε όμως ήταν που ο μπαμπάς του και οι πρώτοι εθελοντές του "Χαμόγελου", μια ομάδα παιδιών όπως εμείς, ξεκίνησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Αντρέα.

27 χρόνια τώρα, με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό, το "Χαμόγελο" δραστηριοποιείται με τόσους πολλούς τρόπους. Προσφέρει δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία Παίδων, διατηρεί κέντρα στήριξης και φροντίδας για παιδιά, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσα από την τηλεφωνική γραμμή και το chat 1056.

Και σε όλα αυτά, μέσα από το YouSmile, βοηθάμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο. Χωρίς να χρειάζεται να έχουμε πτυχίο γιατρού, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, περνάμε χρόνο με τα παιδιά στα νοσοκομεία, βοηθάμε στα κέντρα στήριξης, υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια στο bullying και ενάντια σε κάθε μορφής βία που μπορεί να υφίσταται ένα παιδί.

Και νιώθουμε πραγματική ευγνωμοσύνη που μπορούμε να μιλάμε, να συμμετέχουμε, να διαμορφώνουμε την δική μας εικόνα για όσα μας αφορούν και μας επηρεάζουν σαν παιδιά 27 χρόνια αφότου ένα δεκάχρονο αγοράκι έγραψε στο ημερολόγιό του αυτό που ονειρευόταν για όλα τα παιδιά.

27 χρόνια τώρα πράττουμε και να δεν μένουμε στα λόγια, δίνουμε ό,τι μπορούμε, γιατί 'όλα παιδιά είναι, και αξίζουν ένα χαμόγελο΄.


Σε ευχαριστούμε :)



15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page