top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαYouSmile

Τα 10 χρόνια είναι μόνο η αρχή…

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιαν



Χθες η φράση «Είσαι μαθητής; Γίνε εθελοντής!» έκλεισε 10 ολόκληρα χρόνια μαζί με το YouSmile σαν ολότητα. Στις 25/10 του 2012 δημιουργήθηκε μία πρωτότυπη ένωση μαθητών εθελοντών με έναν κοινό στόχο: Να αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Χαμόγελο του Παιδιού μέσα στο οποίο θα αλλάξουν βήμα-βήμα τον κόσμο.


Σαν μεγάλη ομάδα έχουμε ασχοληθεί σε πολλούς τομείς!


Η πρώτη δράση που έκαναν παιδιά εθελοντές στο Χαμόγελο ήταν η δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όλων των ηλικιών σε ορισμένες πτέρυγες Νοσοκομείων, βοηθώντας στο να περνούν κάθε στιγμή δημιουργικά. Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμων αλλά επειδή τα παιδία μετράνε προσπαθούμε με κάθε μέσο όλη να περνούν όμορφα και δημιουργικά τη μέρα τους.


Φυσικά, τα κέντρα στήριξης αποτελούν ένα βασικό κομμάτι του οργανισμού. Η ταξινόμηση ειδών είναι μία από τις κύριες δράσεις αυτών για οικογένειες που βοηθά το Χαμόγελο!






Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και τις αγαπημένες μας κάρτες! Είναι αλήθεια πως σαν εθελοντές αγαπάμε τις κάρτες επειδή και εμείς περνούμε δημιουργικά το χρόνο μας με κόλλες, ψαλίδια και στην καλύτερη περίπτωση γκλίτερ όταν μας αφήνει η Τζωρτζίνα, αλλά επειδή τις προσφέρουμε και σε νοσοκομεία για τις γιορτές.



Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον το YouSmile έχει οργανώσει αρκετές δράσεις καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες και συνειδήσεις.






Τι σημαίνουν όμως τα 10 χρόνια YouSmile; Για το YouSmile αυτό το είδος Jubilee συμβολίζει την αγάπη που δείχνουν μαθητές για το Χαμόγελο του Παιδιού για την πρωτοβουλία που πήρε να δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό δίκτυο. Για εμάς συμβολίζει μία αγκαλιά που γνωρίζω πως σε κάθε στιγμή της ημέρας θα με περιμένει με τις δράσεις της, τις πρωτότυπες ιδέες της και την αγάπη για αλλαγή στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως είναι κλισέ να λέμε πως τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο αλλά και εμένα αυτή είναι μία δεδομένη πραγματικότητα. Εμείς βλέπουμε τους εαυτό μας να μην είναι παθητικούς λόγω του ΥοuSmile και μέσα στα σχεδόν τρία τελευταία χρόνια η κοσμοθεωρία μας έχει αλλάξει λόγω απλών συνεντεύξεων, συναντήσεων και Spots. Μέσα σε ένα κόσμο με ενήλικες, νιώθουμε πως ξεχωρίζουμε εμείς και άλλοι μαθητές εθελοντές «γιατί θέλουμε και γιατί μπορούμε!»


Ως Νέλλυ, Η αγαπημένη μου συνάντηση ως μέλος του YouSmile ήταν η 1η συνάντηση της ομάδας δικαιωμάτων του Παιδιού επειδή ήταν κάτι που ήθελα από πέρυσι και δεν μπόρεσα λόγω υποχρεώσεων. Οπότε ήμουν πολύ ενθουσιασμένη!


Ως Άννα, Η αγαπημένη μου εμπειρία ως μέλος του YouSmile ήταν τα 6α YouSmile awards στα οποία είχα την ευκαιρία να βραβεύσω τον κ. Δημήτρη Παπανικολάου. Τα βραβεία αποτελούν ένα είδος απολογισμού για εμάς τους YouSmilers, αλλά στην πραγματικότητα ένα ένας άμεσος τρόπος με τον οποίο βλέπουμε όλα τα όνειρα μας να ζωντανεύουν: παιδία και ενήλικες από κάθε άκρη της Ελλάδας να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τοποθετήσουν ένα «χαμόγελο» στα μουτράκια νέων ή και της αγαπημένης Muffin. Αυτή ήταν η εικόνα που είχα στο μυαλό μου χθες όλη μέρα.


Για τα 10 χρόνια λοιπόν με το YouSmile γυρίσαμε 5 βιντεάκια που δείχνουν τους yousmilers σε δράση. Φορέσαμε τις στολές μας και σας δείξαμε ποια είναι η υπερδύναμη του εθελοντή. Την χαρά και την ικανοποίηση που νιώθουμε στο τέλος της κάθε δράσης ξέροντας πως έχουμε βοηθήσει μια οικογένεια, ένα παιδί ή και το περιβάλλον.









351 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Η Αυγή

bottom of page