top of page

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΓΟΝΕΙΣ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε από ένα 10χρονο παιδί, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι απόψεις και οι επιθυμίες των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε το βήμα σε μαθητές και μαθήτριες μέσω του YouSmile για να ενωθούν οι φωνές τους σε τοπικό σχολικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αναδεικνύοντας τον αυθορμητισμό των δράσεων εθελοντών μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις εθελοντισμού υπερασπιζόμενα τα δικαιώματά τους και βοηθώντας παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι δράσεις πραγματοποιούνται κυρίως σε περιόδους διακοπών και Σαββατοκύριακα ώστε να μην επιβαρύνεται το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών και των μαθητριών. Ακόμα, η συμμετοχή των παιδιών δεν είναι απαραίτητο να είναι σταθερή-μπορούν τα ίδια να επιλέγουν πότε και που θα έρχονται βάση της διάθεσή τους και των άλλων υποχρεώσεών τους.

Δίπλα στα παιδιά εθελοντές βρίσκονται οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του Οργανισμού. Το YouSmile παράλληλα διαθέτει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και τα προγράμματά του είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Κατά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στα παιδιά μπορεί να δοθεί βεβαίωση συμμετοχής για το βιογραφικό τους ή για τις σπουδές τους.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Το YouSmile δημιουργήθηκε το 2012 και έχει ως στόχο μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Μέσα από το εγκεκριμένο από το ΙΕΠ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γίνομαι Εθελοντής-Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματα μου» τα παιδιά μαθαίνουν για τον εθελοντισμό, συμμετέχουν οι ίδιοι σε εθελοντικές δράσεις και έχουν την ευκαιρία εάν το επιθυμούν να γίνουν σταθεροί εθελοντές του YouSmile και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στο YouSmile έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.000 μαθητές και μαθήτριες από περισσότερα από 880 σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το όραμά μας είναι ένας κόσμος όπου η φωνή των παιδιών και των νέων ανθρώπων θα ακούγονται και θα λαμβάνονται υπόψη από τους ενήλικες και η δημιουργικότητά τους θα αξιοποιείται για να αναδείξει τα δικαιώματά τους και τις πραγματικές τους ικανότητες.

Δράσεις Εθελοντισμού

Ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Οργανισμού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται πρωινές σχολικές ώρες/Σάββατα/την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα σε ένα από τα Κέντρα Στήριξης μας (Μαρούσι/Νέα Μάκρη) και βοηθούν με την ταξινόμηση των ειδών πρώτης ανάγκης που στέλνει ο κόσμος, τα σχολεία και οι εταιρείες στον Οργανισμό μας.

 

Κατασκευή ευχετήριων καρτών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα δημιουργούν Χριστουγεννιάτικες ή Πασχαλινές κάρτες με ευχές για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας.

Μοίρασμα δώρων στα Νοσοκομεία Παίδων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται πρωινές σχολικές ώρες τον Δεκέμβρη και πρωινές ώρες κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και μοιράζουν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Δημιουργικές κατασκευές στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται πρωινές σχολικές ώρες/Σάββατα/πρωινές ώρες κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι μας (Αγία Παρασκευή) και δημιουργούν στολίδια, μαρτάκια, λαμπάδες και πολλά άλλα είδη που πωλούνται στα bazaar και στο e-shop μας για την ενίσχυση όλων των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

 

Περιβαλλοντικές Δράσεις

Σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο οργανώνονται δράσεις για το περιβάλλον σε σημεία που υπάρχει ουσιαστική ανάγκη καθώς αποτελεί καθήκον όλων μας η προστασία του πλανήτη.

 

Καμπάνια ενάντια στον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό (6 Μαρτίου)

Την Σχολική Ημέρα ενάντια στον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό, 6η Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ενάντια στο φαινόμενο αυτό έπειτα από σχετικό κάλεσμα, και συμμετέχουν στις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του YouSmile. Τα υλικά που δημιουργούν τα παιδιά αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.milatora.gr.

YouSmile Awards

 

Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στον εγκεκριμένο μαθητικό διαγωνισμό από το ΙΕΠ «YouSmile Awards».

Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη της θετικής πλευράς της κοινωνίας μέσα από ενέργειες που υλοποιούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα μεμονωμένα ή σε σχολικό επίπεδο.

 

Παρουσίαση τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών εκπομπών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται πρωινές σχολικές ώρες/Σαββατοκύριακα/την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα στον χώρο του YouSmile και μαγνητοσκοπούν τη δική τους τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή παρουσιάζοντας θέματα που έχουν ετοιμάσει στο σχολείο.

Αίτηση συμμετοχής σχολείου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σου!

bottom of page